wasmachines

wasmachines

Naast wasmachines moet u ook overwegen om wasdrogers te gebruiken om uw kleding na het wassen te drogen, of misschien is een was-droogcombinatie beter geschikt vanwege de beperkte ruimte. Er zijn veel opties, afhankelijk van de vereisten van uw huis. Wasdrogers hebben ook veel opties. Ze kunnen vrijstaand zijn of geïntegreerd in uw keuken, ze kunnen worden geventileerd, wat betekent dat ze de vochtige hete lucht uit uw huis pompen met behulp van een flexibele buis, of ze kunnen een condensor zijn, wat betekent dat er geen uitlaatslang is, zodat u ze overal in uw huis kunt plaatsen huis. Wasdrogers zijn essentieel als u een groot huis runt of weinig ruimte heeft om kleding te drogen en tijd bespaart.

Top 10 Wasmachines

 • Wasmachines van Bosch worden honderden keren getest voordat ze de fabriek verlaten om er zeker van te zijn dat u de beste kwaliteit krijgt. Ze produceren stille machines die niet storen en apparaten met grotere trommels voor grotere gezinnen.
 • Samsung-wasmachines bieden een gestroomlijnd ontwerp met QuickDrive ™ -technologie die het wassen vermindert zonder de schoonmaakprestaties in gevaar te brengen. De unieke textielverzorgingstrommel van Samsung is uitgerust met een pulsator die zorgt voor een snelle waterstroom die de hele trommel bedekt. Hierdoor dringt het wasmiddel diep in de stof door, zodat je kleding in minder tijd grondig gewassen wordt.
 • Hotpoint-wasmachines beschikken over slimme technologieën om zelfs de hardste vlekken en vlekken op kleding aan te pakken. Ze hebben een breed scala aan vrijstaande, ingebouwde en geïntegreerde wasmachines, zowel grote als slanke lijnen met totale wascapaciteiten van 6 kg tot 11 kg.
 • Beko wasmachines zijn ontworpen om energie, water en tijd te besparen terwijl u voorzichtig met uw was omgaat. Ze bieden vrijstaande en geïntegreerde modellen met capaciteiten variërend van een kleine 5 kg tot een grote 12 kg, evenals zes kleuropties. Alle nieuwe wasmachines in hun assortiment worden geleverd met het Daily Quick-programma dat in ongeveer 30 minuten een volledige lading wasgoed tot een capaciteit van 12 kg kan wassen.

Type wasmachine

Er zijn diverse type wasmachines, zoals bovenladers, voorladers en mini wasmachines.

 • Voorlader - De vulopening zit aan de voorzijde, dit is de meest voorkomende type wasmachine. Gemakkelijk voor een groot huishouden door het grotere laadvermogen. Daarnaast kan je op de bovenkant je wasdroger plaatsen om ruimte te besparen.
 • Bovenlader - De vulopening zit aan de bovenkant, dit type is een stuk smaller dan een standaard wasmachine. Ideaal wanneer je weinig ruimte hebt, echter past er minder wasgoed in en is het niet mogelijk iets bovenop te plaatsen, zoals de droger.

Vulgewicht wassen

Het vulgewicht geeft aan hoeveel wasgoed je maximaal in één keer kunt wassen en in de trommel past. Kies het vulgewicht aan de hand van je wasgedrag en de grootte van je huishouden.

 • 11 kg en meer - Wasmachines met een vulgewicht van 11 kg zijn ideaal voor een groot huishouden van meer dan 6 personen en/of als je graag in één keer een extra grote was wilt draaien. Wil je ook af en toe een kleine was doen? Kies dan voor een machine met beladingssensor. Daarmee kun je ook zuinig kleine(re) wasjes doen.
 • 10 kg - Wasmachines met een vulgewicht van 10 kg zijn ideaal voor een groter huishouden van 4 tot 6 personen en/of als je graag in één keer een extra grote was wilt draaien. Wil je ook af en toe een kleine was doen? Kies dan voor een machine met beladingssensor. Daarmee kun je ook zuinig kleine(re) wasjes doen.
 • 9 kg - Wasmachines met een vulgewicht van 9 kg zijn ideaal voor een middelgroot huishouden van 3 tot 5 personen en/of als je graag in één keer een grote(re) was wilt draaien. Wil je ook af en toe een kleine was doen? Kies dan voor een machine met beladingssensor. Daarmee kun je ook zuinig kleine(re) wasjes doen.
 • 8 kg - Wasmachines met een vulgewicht van 8 kg zijn ideaal voor een gemiddeld huishouden van 2 à 4 personen en/of als je graag in één keer een wat grotere was wilt draaien. Wil je ook af en toe een kleine was doen? Kies dan voor een machine met beladingssensor. Daarmee kun je ook zuinig kleine(re) wasjes doen.
 • 7 kg - Wasmachines met een vulgewicht van 7 kg zijn ideaal voor een kleiner huishouden van 1 tot 3 personen en/of als je graag in één keer een w medium was wilt draaien. Wil je ook af en toe een grote was doen? Kies dan voor een machine met een groter vulgewicht en een beladingssensor. Daarmee kun je ook zuinig kleine(re) wasjes doen.
 • 6 kg - Wasmachines met een vulgewicht van 6 kg zijn ideaal voor een klein huishouden van 1 tot 2 personen en/of als je graag in één keer een kleine was wilt draaien. Wil je ook af en toe een grote was doen? Kies dan voor een machine met een groter vulgewicht en een beladingssensor. Daarmee kun je ook zuinig kleine(re) wasjes doen.
 • 5 kg en minder - Als je in één keer een zeer kleine was wilt draaien en/ of als je een klein huishouden (1 of 2 personen) hebt. Meestal zijn dit mini wasmachines, deze zijn gemakkelijk voor op de camping, boot of vakantiehuisje.

Energielabel

De energieklasse van een wasmachine geeft aan hoe zuinig deze is. Energielabels lopen van A t/m G. Wasmachines met energielabel A zijn de zuinigste wasmachines die er zijn. Hiermee bespaar je gemiddeld 20,- per jaar op je energiekosten t.o.v. een wasmachine met label F.


Toerental centrifugeren

Een hoger toerental bespaart energiekosten aangezien je wasgoed droger uit de wasmachine komt en minder lang in de droogkast hoeft.

 • 1600 - Met 1600 tpm komt je wasgoed er extra droog uit (restvochtpercentage 44%). Dit levert naast tijdwinst extra kostenbesparing op bij gebruik droogkast
 • 1400 - Je wasgoed komt droog uit je wasmachine, het restvochtpercentage is 50%. De meeste wasmachines hebben een toerental van 1400.
 • 1200 - Je was komt minder droog uit je wasmachine en heeft een langere droogtijd nodig, het restvochtpercentage is 52%. Voornamelijk bovenladers en basis wasmachines hebben een toerental van 1200.
 • 1000 en minder - Je wasgoed komt niet erg droog uit de wasmachine en heeft een zeer lange droogtijd nodig. Voornamelijk mini wasmachines hebben een toerental van 1000 of minder.